Hvorfor skiftede højskolen i 1998 navn fra Den Jyske Idrætsskole til Vejle Idrætshøjskole?

mindre end 1 minutters læsning

Opdateret:

Kommentarer

Lars Olesen

I årsskriftet fra 1998 har Ole Worm skrevet i Højskolevirksomheden:

Men i 1998 var naturligvis også året, hvor stedet skiftede navn. Den Jyske Idrætsskole i Vejle blev til Vejle Idrætshøjskole. Det skete i marts måned i forbindelse med den endelige vedtagelse af skolens nye vedtægter, som efter 4 års træls arbejde blev accepteret i Undervisningsministeriet. Dårlige betingelser for betalte medarbejdere, men urimeligt for ulønnede bestyrelsesmedlemmer, og dette sled disse frivillige lederes lyst til at arbejde inden for folkeoplysningen.

Lars Olesen

Torben Espersen fortæller i en e-mail:

Navneændringen havde to motivationer, - at understrege at skolen var en “højskole” og for at understrege skolens beliggenhed i Vejle, underforstået midt i landet, med meget god tilgængelighed. Navneændring var altså primært motiveret af faldende elevtal og ønsket om øget synlighed.

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *

Indlæser...