I foråret 2020 startede vi renoveringen af Globen og bygning af nye opholdsfaciliteter, bar og klasselokaler på højskolen. Det er netop blevet færdigt, så tingene står ret skarpe her op til jul.

I foråret skal vi vi gang med at renovere Globen indvendigt. Fondens midler er i øjeblikket reserveret til at hjælpe med at købe nye stole til Globen. Hvis du gerne vil være medlem af fonden og hjælpe med at få idrætsskolernes vartegn renoveret, så vil det betyde meget for os.

Globen er renoveret udvendigt

Globen er blevet renoveret udvendigt. Globen blev bygget i 1992 og stod klar til indvielse i januar 1993. Den trængte kraftigt til en renovering, fordi der var mindre konstruktionsfejl i toppen af Globen, som gjorde at træværket i skallen over hele perioden indtil nu havde fået fugt. Derfor har det været nødvendigt at skifte en stor del af træskelettet på den ene side af Globen.

Alle sølvtrekanterne har været taget af. Men da sølvtrekanterne ikke har samme form, så har håndværkerne mærket hver eneste sølvtrekant op, så de kunne samle puslespillet igen bagefter.

Globen gennemgår en større renovering Globen gennemgår en større renovering Globen gennemgår en større renovering Globen gennemgår en større renovering Globen gennemgår en større renovering Globen gennemgår en større renovering Globen gennemgår en større renovering Globen gennemgår en større renovering Globen gennemgår en større renovering

Renovering af Globen indvendigt

I løbet af foråret 2021 er planen at gå i gang med en renovering af Globen indvendigt. Alle stolene skal udskiftes, og væggene skal gøres pænere og mere modstandsdygtige. Den nuværende forfatning er desværre lidt slidt, som følgende billedrække vidner om.

Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019

Skolen betaler selv hele renoveringen, men Vejle Idrætsskolers Fonds midler er lige nu også reserveret til at hjælpe med at betale for alle de nye omkring 180 stole, der skal sættes i Globen.

Globen November 2019 Globen November 2019

Da højskolens startede 2021 med at være lukket ned, så kunne vi sætte gang i renoveringen af Globen tidligere. Lige nu er vi ved at pille alle stolene ud fra Globen, og arbejdet med renoveringen starter for alvor allerede på mandag. Det ser vi meget frem til.

Det er noget af et arbejde, da Globens usædvanlige arkitektur gør det ret vanskeligt at renovere loftet. Vi vender tilbage senere med, hvordan det lykkes os, når vi har fået stilladset op.

Renovering af Globen indvendigt

Nu er vi så klar til at gå i gang med renoveringen af Globen indvendigt kraftigt fremskyndet af, at vi i øjeblikket ikke har nogen elever på skolen pga. Corona-restriktionerne. Du kan se billeder her af det første arbejde med at pille stolene ned.

Globen Januar 2021 Globen Januar 2021 Globen Januar 2021 Globen Januar 2021 Globen Januar 2021 Globen Januar 2021 Globen Januar 2021 Globen Januar 2021 Globen Januar 2021

Måske vil du være medlem og støtte indkøbet af stole?

Få medlemsskab Giv et enkeltbidrag

Nye opholdsfaciliteter til højskolen

Det voksende elevtal på højskolen har gjort det nødvendigt at udbygge havestuen. I samme ombæring har vi lavet et nyt kælderområde, hvor der bliver mulighed for at have undervisning, bar til eleverne og opholdsområde.

Globen gennemgår en større renovering Globen gennemgår en større renovering

Få medlemsskab Giv et enkeltbidrag

Donér en stol til Globen

Hvis du gerne vil donere en stol til Globen, så koster sådan en stol 3.982,- gode danske kroner. Du kan donere en stol eller du kan blive medlem af fonden for 200,- årligt.

Du kan se vores foreløbige plan for de nye stole her.

Globen November 2019 Globen November 2019

Måske vil du være medlem og støtte indkøbet af stole?

Donér en stol Få medlemsskab Giv et enkeltbidrag