Erindring over 60 år tilbage.

1 minutters læsning

Dette maleri er blevet skænket skolen af en tidligere elev. Er der nogen af jer, der ved hvornår og i hvilken anledning, så skriv det meget gerne i kommentarerne!

Filosoffen Rüdiger Safranski bruger i sin bog om globalisering billedet af menneskets spring fra skovens tykning til en lysning, hvorfra den menneskelige udvikling tager sin start. Og han fortæller hvordan Henrik Thoreau, fandt frem til den betydning det havde at drage ud i naturen og rydde en “lysning” og frisk vende tilbage til byens travlhed og oplagt til der at rydde en “lysning”, I vor tid er hver en by i vor globale civilisation blevet en dyrkning, hvor den enkelte må rydde sin “lysning” for at bevare egen identitet.

Forstander Svend Aage Thomsen var af samme ide, at unge skulle opfordres til den banebrydende vej, der fra Den Jyske Idrætsskoles lysning lysning i Nørreskoven førte frem til et bærende kulturelement blandt ungdommen.

Dette tredelte maleri: “Erindring over 60 år tilbage” er en tak til skolen, for hvad de gav os. - Lidt abstrakt, men symboliserende Svend Aages tikamppræstationer, flyvende mursten symboliserende logoet: “ Hvor der er vilje, er der også en vej”, der gjorde det muligt at skolen netop blev den helt rigtige “lysning” i Nørreskovens tykning

Hans Borgen Uhre, elev 1945-1946

Nøgleord: ,

Opdateret: