Igen byder vi velkommen til et årsskrift for Vejle Idrætshøjskole.

Det har været et usædvanligt år i pandemiens tegn, men heldigvis har der også været masser af højskole på Vejle Idræthøjskole. Det glæder vi os til at dele med jer.

Du kan læse om:

Årets gang på Vejle Idrætshøjskole 2020
Forstander, Ole Damgaard, beskriver årets gang på Vejle Idrætshøjskole - og hvordan det har været at lave højskole gennem Corona-pandemien.
Livet som højskolelærer: Relationen til eleverne er altafgørende
Højskolelærer, Anne Vinternes, har i forbindelse med sine studier dykket ned i højskolelærerrollen. Her besvarer hun spørgsmålet: Hvad er egentlig det særlige ved at være højskolelærer på en idrætshøjskole?
Café Space giver plads til mange modeller
Mette Holst fortæller om Café Space, som er et nyt etableret frirum for samtale. Her inviterer lærere på skift til frivillige samtaler om det der rør sig i det enkelte menneske.
Corona-nedlukning: Nærvær når man er sammen på afstand
Viceforstander, Lars Olesen, skriver med citater fra højskolelærere om, hvordan Corona-nedlukning og -pandemi har haft betydning for Vejle Idrætshøjskole.
Højskoleånd, fællesskab og corona - et anderledes ophold
Højskoleelev, Michelle Møller Andersen, samler op på elevernes oplevelse af at være på højskole i løbet af Corona-pandemien.
Livshistorier på Vejle Idrætshøjskole
Viceforstander, Lars Olesen, fortæller om det arbejde og de samtaler, der har været på højskolen om et projekt omkring livshistorier, og hvordan den enkeltes livshistorie skal fylde på højskolen.
Strategi og helhedsplan
Forretningsudvikler, Peter Sebastian Petersen, beskriver, hvordan vi er i gang med at lave og udarbejde en helhedsplan, der rummer vores drømme for fremtiden. Her præsenteres skolernes hovedværdier.
Globen gennemgår en større renovering

I foråret 2020 startede vi renoveringen af Globen og bygning af nye opholdsfaciliteter, bar og klasselokaler på højskolen. Det er netop blevet færdigt, så tingene står ret skarpe her op til jul.

Mette flytter grænser
Lene Brask, højskoleelev efteråret 2020, skrev om sin oplevelse i Det Gælder LIvet i forbindelse med eleverne delte deres betydningsfulde historier fra efteråret.
Du greb chancen
Kasper Nymand, højskoleelev efteråret 2020, skrev denne tale til afslutningsmiddagen på højskolen. Han indleder talen med: Jeg må turde at træde ud, før det er for sent.

Når du er færdig med at læse, så kan du tænke tilbage på nogle af højskolens sange, som vi stadig synger med stor glæde på højskolen.

Tak fordi du læser med i årsskriftet. Det betyder meget, at baglandet interesserer sig for livet på Vejle Idrætshøjskole.

Hvis du har ideer til emner, som vi skal behandle i 2021, så er du meget velkommen til at skrive til .