Elevforeningens historie

1 minutters læsning

I anledning af vores 75 års jubilæum, er vi ved at forsøge at få helt styr på elevforeningens historie, og vi kan virkelig godt bruge lidt hjælp. Jeg har prøvet at lave en start herunder, men derfra vil det være strålende med lidt hjælp fra nogle af jer, der ved noget - eller kan finde ud af noget.

Den Jyske Idrætsskoles elevforening havde stiftende generalforsamling den 25. marts 1944. Det var bl.a. en af højskolens højskolelærere, Ejlif Salomonsen, der var initiativtager til en elevforening.

Hvis du kender mere til elevforeningens start, så brug endelig kommentarerne, så vi sammen kan lave en så fyldestgørende beskrivelse af elevforeningens historie som muligt.

1944 - 1959

Hvis du kan supplere med mere af elevforeningens historie fra 1944 - 1959 kunne det være vældig hjælpsomt - og du kan fx bruge kommentarerne til det.

1959-1972

Ria Andersen har beskrevet historien fra 1959 - 1972 i årsskriftet fra 1982. Du kan læse hele Rias beskrivelse af elevforeningen her. Hvis du har noget at supplere med, så brug endelig kommentarerne.

1972-1982

Henning Rasmussen har beskrevet historien fra 1972 - 1982 i årsskriftet fra 1982. Du kan læse hele Hennings beretningen her. Hvis du kan supplere med noget viden, anekdoter eller andet, så brug endelig kommentarerne.

1983 - nu

Henning Rasmussen kigger i 1994 i årsskriftet fra 1994 tilbage på de forrige 25 års historie i elevforeningen.

Det vil være rigtig hjælpsomt, hvis du kan være med til at føre elevforeningens historie up-to-date. Brug gerne kommentarerne, fx bare til at beskrive noget af perioden.

De forskellige formænd

Det er lidt af et puslespil at få styr på de forskellige formænd, men vi har gjort et forsøg i denne tidslinje.

Medlemmer, gensynsweekend og kontingent

Her er en foreløbig statistik over medlemmerne i elevforeningen.

Hvis du vil hjælpe med at lave lidt statistik over medlemmer mv., så må du meget gerne forespørge om adgang til dette regneark, så vi kan samarbejde omkring det.

Kommentarer, anekdoter eller andet

Hvis du har kommentarer, tilføjelser, små anekdoter, karakteristika for formandsperioden mv., så skriv endelig i kommentarerne. Du kan også crowdsource nogle oplysninger ved at forespørge om adgang til dette dokument og give dit besyv med.