Svømmesøen er blevet færdig, og fonden støttede at vi kunne få nogle nye vipper til svømmesøen. Nu har vi i fonden kastet vores kærlighed på Globen, som efterhånden trænger til en større renovering. Vi håber, at du vil være med gennem et medlemsskab af fonden.

Svømmesøen er færdig og vipperne står skarpt

Det er ret fantastisk, at svømmesøen er frædig, og hvis du ikke har været forbi for nylig, så kan du lige gå igennem denne video for at få en fornemmelse af området.

Du kan læse lidt mere om svømmesøen i årsskriftet 2019, når det udkommer, men vi kan afsløre at fornemmelsen af at bade i ferskvand er en helt anden end klorvand, og området omkring Globen er beklædt med træ, og det hele fremstår meget indbydende. At svømmesøen er ferskvand betyder dog også, at vi bruger en del kræfter på at holde den ren og fin for alger.

Vippen August 2018 Vippen December 2019
Svømmesøen klæder Globen. Svømmesøen er i gang og der gøres rent og der gøres en del rent i den.

I fonden støttede vi vipperne, og det har virkelig gjort en forskel, som du kan se nedenunder.

Vippen August 2018 Vippen December 2019
Fonden har støttet afsættet og gjort en forskel på vipperne ved svømmesøen.

Det er ubeskriveligt at fornemme opbakningen og den enorme støtte fra baglandet til at Vejle Idrætshøjskole også skal være en kraft i fremtiden. Det lykkedes os i fonden at støtte AquaScape med 140.018 kroner. Svømmesøen vil blive officielt indviet i 2020, men du kan følge med på svømmesøens hjemmeside, hvis du allerede nu vil se, hvornår du kan svømme lidt i svømmesøen.

Globen skal renoveres

Globen blev indviet i januar 1993, og har lige siden dannet rammer om utallige morgensamlinger, foredrag, musikoplevelser, filmfremvisninger, landskampe - og den har været genstand for beundring på rundvisninger. Globen er helt sikkert en uundværlig del af skolen. I løbet af 2019 har vi renoveret lydanlægget i Globen og vi har etableret et undervisningslokale under Globen, så den bliver brugt mere og mere.

Men Globen er også ved at være lidt slidt, og derfor har vi besluttet at renovere den. Selvom Globen stadig er et imponerende rum, så er det tydeligt i nedenstående galleri, at det regner ind, væggene er for skrøbelige til den måde Globen bruges på i dag.

Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019 Globen November 2019
Globen trænger efterhånden til en større vedligeholdelse, så den kan holde de næste 25 år også.

I fonden vil vi gerne være med til at understøtte, at Globen også i fremtiden kan være en helt unik ramme om fælles oplevelser. Derfor har vi besluttet, at det indsamlede i fonden de næste to år ubeskåret skal gå til renoveringen af Globen. Vi har bl.a. planer om at beklæde Globen indvendigt, så væggene bliver mere modstandsdygtige - og vi vil skifte de efterhånden udslidte biografstole.

Globen November 2019 Globen November 2019
Nogle af ideerne ift. Globen i fremtiden.

Få medlemsskab af fonden Giv bidrag til fonden

Få medlemsskab af fonden

Hvis du kender nogen, der kunne tænke sig de følgende fordele ved at være medlem af fonden, så gør meget gerne lidt reklame for os.

  • gratis adgang til foredrag (for alle der har givet mindst 200 kroner)
  • skattefradrag for dit bidrag
  • Vær en del af holdet på 100 som er nødvendige for fondens opretholdelse
  • Bliv inviteret til relevante arrangementer på skolen
  • Vær med til at udvikle skolen og skabe endnu flere stjernestunder

Det er muligt at læse mere om fonden på fond.vih.dk - hvor du også kan melde dig ind i fonden, eller stille spørgsmål til viceforstander, Lars Olesen, som varetager fonden i det daglige.

Fondens foreløbige bidrag

Årstal Projekt Beløb
2014 Discgolfbanen 14.545 kr
2015 Reserveret til AquaScape  
2016 Reserveret til AquaScape  
2017 Reserveret til AquaScape  
2018 Reserveret til AquaScape  
2019 Udbetales til AquaScape 140.018 kr
2020 Reserveres til Globen  
2021 Udbetales til Globen ? kr

Fonden samler altså i øjeblikket penge ind til at kunne støtte renoveringen af Globen. Globen er et vartegn for skolen, som vi gerne vil have ser pæn ud de næste 25 år også.

Få medlemsskab af fonden Giv bidrag til fonden