Igen byder vi velkommen til et årsskrift for Vejle Idrætshøjskole.

I år kan du læse et interview med Lars Kjærsgaard, der fortæller lidt om sin tid som forstander på skolen fra 2007-2009. Vi får også historien om, hvordan Niels Henning var den afgørende stemme på sit allerførste bestyrelsesmøde.

2019 var også året for en række jubilæer på skolen. Thea Storm Henriksen kunne fejre 10 år som højskolelærer, og hun fortæller lidt om, hvordan det har været. Niels Bech kunne fejre hele 25 år som pedel på skolen, og vi har samlet lidt historier fra den tid.

2019 blev også året, hvor friluftsbadet fra 1958 endelig blev færdig med sin tiltrængte ombygning til en biologisk renset svømmesø og så småt taget i brug. Det fortæller forstander Ole Damgaard lidt mere om i Årets gang. At friluftsbadet nu er bæredygtigt hænger godt sammen med vores strategi om, at bæredygtighed skal fylde meget mere på skolen.

Mika Lund har skrevet et indlæg om teambuilderlinjen til Højskolens 10 bud.

Formand for Elevforeningen, Carl-Emil Clausen, fortæller om arbejdet i elevforeningen, og deres nye ideer for at knytte de tidligere elever endnu tættere på skolen. Elevforeningen er virkelig en stor ressource for skolen.

Endelig kan du se lidt billeder fra, da flyglet i Globen blev renoveret, og læse lidt om historien bag flyglet. I samme øjeblik kan du tænke tilbage på nogle af højskolens sange.

Tak fordi du læser med og interesserer dig for livet på Vejle Idrætshøjskole. Hvis du har ideer til emner, som vi skal behandle i 2020, så er du meget velkommen til at skrive til os eller bruge kommentarerne.

Hvad kan du læse om?

Årets gang på Vejle Idrætshøjskole 2019
Højskolens forstander, Ole Damgaard, fortæller om årets gang i 2019 på Vejle Idrætshøjskole.
Fokus på værdier og overlevelse
Tidligere forstander, Lars Kjærsgaard, kigger tilbage på sin tid som forstander på Vejle Idrætshøjskole.
Et årti, 10 års eller deca jubilæum
Thea Henriksen fejrer i 2019 10 års jubilæum som højskolelærer. Det kigger hun lidt tilbage på i denne artikel.
25 år på Vejle Idræthøjskole
Niels Beck fejrede i 2019 25 års jubilæum på Vejle Idrætshøjskole som pedel - og den eneste der kender alle afkroge på skolen.
Teambuilderlinjen løser ægte opgaver
Højskolelærer, Mika Lund, skriver om, hvordan vi griber undervisningen af Teambuilderlinjen på Vejle Idrætshøjskole an. Artiklen er oprindeligt skrevet til Højskolens 10 Bud.
Bæredygtighed på Vejle Idrætshøjskole
Viceforstander, Lars Olesen, fortæller om de bæredygtige tiltag, vi har lavet på Vejle Idrætshøjskole den seneste tid.
Et tilbageblik på året der gik i Elevforeningen
Formand for elevforeningen, Carl-Emil Clausen, skriver om Elevforeningens aktiviteter i 2019 og deres fremtidige planer.
Niels Henning stemte for Globen
Niels Henning fortæller om, hvordan det endte med at han blev tungen på vægtskålen, da Globen blev besluttet.
Fonden støtter renovering af Globen
Lars Olesen, viceforstander, skriver om fondens bidrag til svømmesøen for 2019 og fremtidige planer om at støtte Globens renovering.
Flyglet i Globen
I 2019 fik vi renoveret flyglet i Globen. Men hvad er egentlig historien bag flyglet, som hver morgen spiller til morgensamling for eleverne?
Tilbageblik: Tikampmester bygger Idrætsskole
Den Jyske Idrætsskole startede under krigen, og Billed-Bladet fortalte om projektet januar 1943.